2012. december 14., péntek

Fifty-Fifty

Eme bejegyzés tárgya az agyonhype-olt (agyonajnározott) két könyv:




E. L. James: A szürke ötven árnyalata, A sötét ötven árnyalata

Egyik drága kolleganőmtől/barát(h)nőmtől kaptam meg kölcsibe a legendás szürke 50-et (így csak rövidebb a címe :)), amiről persze szuperlatívuszokban (mijaza latívusz, valaki meg tudja mondani?) nyilatkozik mindenki, hogy hű meg há, vezeti az eladási listákat világszerte.
Meg kell mondjam, nem tudom mire fel van ez a nagy hype. Én csak pornókönyvnek nevezem, mert ennél szerintem nem nyújt többet. Egy nulla történetű (szegény leányzón megakad egy Adonisz (Mr. Gray - éljen a szójáték) szeme, nagy nehezen elcsábítja, odaadja neki a szüzességét, szexelgetnek, majd váratlanul szakítanak) regény, enyhe szadomazo szex körítéssel. Sokan mondják, hogy fúj, ez erkölcstelen, meg perverz, pedig szerény véleményem szerint valami akkor perverz, ha az egyik félnek nem tetszik. No, főhős-leányzónk, Ana el is jut ide a könyv végén, és szakít az álompasival.

És rögtön itt is indul a második kötet, ahol kb. a 10. oldalon újra összejönnek. Innentől ajándékok, szex, szex, munka, szex, szex, családi gondok, szex, korábbi alávetett bekever a képbe, a lányt előléptetik, szex és szex, és szex és lánykérés. Ennyivel kábé össze is foglaltam a második könyvet, ami történetében gyengébb az elsőnél. A szexjelenetek ugyanolyan jól meg vannak írva, mint az elsőben, ez tény. De ezen felül nem ad sokat a sorozat egyik kötete sem. 

Meghozza az ember kedvét ehhez-ahhoz, talán kipróbál ezt-azt, amit eddig nem mert. Ha mást nem is ér el az embereknél, akkor csak ezért is megéri elolvasni.

Állítólag meg is fogják hamarosan filmesíteni - na, erre kíváncsi leszek! Hogyan fogják ezt a 18-as karika nélkülivé átformálni? Mr. Grey-nek én őt tudnám elképzelni:

Ian Somerhalder (jelenleg The Vampire Diareis, korábban pölö Lost)

Szóval jó szórakozást hozzá és még jobb lepedőgyűrögetést utána! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése