2012. október 15., hétfő

Bosszúállók

Na, na, nem kezdjük el húzogatni a szánkat, időnként ilyen film is kell!
Sok hibám van, de nem vagyok álszent: alapvetően a művészfilmeket szeretem, nem vagyok oda az effektekkel telezsúfolt gigafilmekért (kivéve Avatár, az egy másik dimenzió!), de van az úgy, hogy kell egy agyatlan akciófilm..
Mostanában nagyon mennek a képregényfilmek, nem csoda, sivár és egyre üresedő világunknak hősökre van szüksége, és a mozi meg tudja adni ezt a csodát (más kérdés, hogy szerintem minden ember egy csoda, és mindenkiben ott él a hős, csak elő kell hozni belőle..). De miért érjük be egy hőssel, ha több is van?
A film "története" a következő: Thor (Chris Hemsworth: az az összes dolga,  hogy istenien nézzen ki, ezt hozza is), a hadisten rossz útra tévedt öcsikéje, Loki (Tom Hiddleston: semmi különös, fogalmam nincs, miért választották ki erre a szerepre) az uralma alá akarja hajtani a Földet (nem aprózza..), ezért itt az ideje összetrombitálni az összes nálunk fellelhető szuperhőst: Amerika kapitányát (Chris Evans: jól hozza a fiút a szomszédból, szerencsére nem játssza túl a szerepét), Hulkot (Mark Ruffalo: na, ő az a középszer, akire minden filmben szükség van), Sólyomszemet (Jeremy Renner: jó döntés volt a szerepre, amit lehet, azt kihozza belőle, szerintem több van benne annál, hogy sima akciósztár legyen, de majd meglátjuk), a Fekete Özvegyet (Scarlett Johansson: most komolyan, tényleg nem volt jobb nála?, mindegy, azért a minimumot hozza), és a Vasembert (Robert Downey Jr.: nemzedékének egyik legjobb színésze, remélem, lassan abbafejezi a hülyülést a képregényfilmekkel, és újra olyan szerepekben láthatom, mint a Chaplin, vagy a Trópusi vihar).
Szóval a fiúk (és az egy szem lány) némi műsor után összehaverkodnak, Hulk zúz, mint az állat, Thor dögösen forgatja a pörölyét, Amerika kapitánya higgadtan irányítja a kis csapatot, Sólyomszem rockosra veszi Legolast, a Fekete Özvegy csajosan aprítja a rossz fiúkat, a Vasember pedig mindenkit lenyom a hihetetlen dumájával (na igen, látszik a szintkülönbség a színészi képességekben, Robert Downey Jr.-nak még a krómozott bokájához sem ér fel senki), Loki elbukik, a világ megmenekül, happy az endy.
Műfajában ez egy nagyon jó film, nyomokban még némi fejlődéstörténetet is tartalmaz, de csak annyira, hogy ne zavarja meg a felhőtlen szórakozást. Nem újította meg a képregényfilm műfaját, de jól megcsinálták, én kíváncsian várom a következő részt, hátha megtudom végre, hogy mi történt Budapesten..
Mindenkinek ajánlom, egyszer érdemes megnézni!
Egy kis ízelítő:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése