2014. január 14., kedd

Veiszer Alinda: Ráadás


Kevés a jó interjú mostanában. Ennek két fő oka van: kevés a jó riporter és kevés a jó riportalany. A bulvár mindent visz, celebek érdektelen csacskaságokról nyilvánulnak meg a tévében, vagy ez van, vagy a politika. Egyetlen kivétel volt, a Záróra, aminél színvonalasabb interjúsorozatot az utóbbi időben nem lehetett látni. Pedig annyi volt az egész, hogy egy okos lány értelmesen és intelligensen elbeszélgetett az élet teljesen különböző területeiről érkezett interjúalanyaival, akikben csak egy volt közös: nem voltak értéktelenek, érdemi teljesítményt tettek le az asztalra. Veiszer Alinda meg is kapott minden szakmai elismerést, méltán. Aztán a műsornak vége lett, Alinda szülési szabadságra ment, de ő lett volna, ha abbahagyja a beszélgetéseket. Ezúttal könyv alakban jelentek meg az eszmecserék, de a színvonal maradt.
Ismét széles paletta, amelyből válogathatunk: a sakkvilág nagyjától, Portisch Lajostól kezdve Tarr Bélán és Hernádi Zsolton túl például Csukás Istvánt is megismerhetjük kicsit közelebbről. A tudomány, az irodalom, a film, az opera, az üzleti élet nagyjai engedtek bepillantást a világukba, amely érdekes, izgalmas és főleg tartalmas. És nem csak a szépet és jót osztják meg az olvasókkal az interjúalanyok, nem rejtik véka alá problémáikat, sértettségüket, nehézségeiket sem. Ettől olyan emberiek.
Veiszer Alinda kivételes tehetségű kérdező, még az olyan agyoninterjúvolt emberekről is, mint pl. Benedek Tibor is tud újat mondani, nem lesz unalmas és érdektelen a beszélgetés.
Nagyon jó könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése